Timothy Baert

Timothy Baert (21), monteur bij TMS

Na mijn eerste salaris was ik verkocht

“Pas toen ik op het ROC Westerschelde startte met procestechniek ontdekte ik wat ik leuk vind. Alleen als we spraken over appendages was ik geïnteresseerd. Omdat de schoolbanken echt niets voor mij waren en mijn hart eigenlijk ergens anders lag , heb ik de overstap naar SMEO gemaakt. Toen ik daar na een maand mijn eerste salaris kreeg, was ik verkocht.

“De keuze voor TMS lag voor mij voor de hand. We hebben hier een uitgebreide revisie-afdeling en dat is helemaal mijn ding. Lekker sleutelen aan afsluiters en regelkleppen, keuren van manometers; dit vind ik leuk.”

Collega’s
“Op onze afdeling werken we met een man of veertien. Ik ben de jongste maar dat maakt me niet uit; de sfeer is goed. Bovendien, je hebt elkaar nodig. Zeker als je zoals ik nieuw in het vak bent.
Je leert de kneepjes van het vak eigenlijk volledig in de praktijk. Daarom is het ook heel belangrijk dat je iets durft te vragen. Ik moest er wel aan wennen dat iedereen zijn manier van werken heeft. Dat is in het begin wel eens verwarrend. Nu weet ik dat je op verschillende manieren tot een goede oplossing kan komen.”

Verder leren
“Na SMEO ben ik verder gegaan met de opleiding Onderhoudsmonteur niveau 3. Dat wou ik sowieso wel doen maar het is ook goed voor je portemonnee. Het levert direct weer iets op. Nu twijfel ik over het vervolg. Ik overweeg om hierna nog niveau 4 te doen maar vraag me soms af of ik dat wel trek. De ambitie om verder te groeien heb ik in ieder geval wel. Ik ben tevreden met de keuzes die ik heb gemaakt. Natuurlijk komen hier ook wel eens stagiaires van het ROC binnen. Natuurlijk, aan hun theoretische kennis kan ik niet tippen maar als het op praktische handigheid aankomt, geef ik ze het nakijken.”